Schone School. Advies
Home Methode Doelgroep Advies Portfolio Vacatures Contact

Tips en trucs

schone School gaat verder dan schoonmaken alleen. Zo geven we praktische tips hoe je vuil en stof kunt helpen voorkomen. We hebben niet alleen een goede neus voor viezigheid, maar signaleren samen met u ook mogelijke problemen. Wordt bijvoorbeeld het schoolplein opnieuw bestraat, dan leveren we op verzoek speciale inloopmatten om onnodige vervuiling te voorkomen.

Schoonmaaktips voor op school
Schoonmaken kunnen we allemaal. Thuis doen we niet anders. Toch verschilt het schoonmaken van de school aanzienlijk met ons eigen huishouden. Zo gebruiken we op scholen uitsluitend schoonmaakmiddelen en materialen, die niet belastend zijn voor het milieu, de gebruiker en de eindgebruiker om efficiënt en effectief te werken. Maar ook om rekening te houden met kinderen die last hebben van hun allergieen en/of de luchtwegen.

Nog schoner?
De medewerkers van Schone School weten van aanpakken en ontdekken steeds weer nieuwe mogelijkheden. Tips en trucs die helpen om de school nog sneller en beter schoon te maken. We hebben er alvast een aantal op rij gezet:

We geven enkele tips:

Gebouw & voorzieningen
• Beperk de vervuiling van het schoolgebouw; zorg voor roosters en matten bij de deur, goede tochtstrips en schone ventilatiesystemen.
• Let bij verbouwingen of vernieuwingen op 'schoonmaakaspecten', bijvoorbeeld; de afwasbaarheid van deuren, wandverf, handige verlichtingsornamentren, gladde vloeren zonder drempels en hobbels, plaats radiatoren zo hoog, dat de schoonmaker er nog goed onder kan vegen/dweilen.
• Sanitair; kies waar mogelijk voor een zwevend toilet en een vlakke wc-bril zonder profiel.
• Werk stortbakken zoveel mogelijk weg.

In de klas
• Vermijd open boekenkasten en andere stofvangers.
• Liever geen huisdieren op school en in de klas.
• Geen agressieve of sterk geurende schoonmaakmiddelen gebruiken.
• Klassen, gangen, toiletten en overige ruimtes overzichtelijk en ordelijk houden.
• Schoolbord 'nat'schoonmaken.
• Ventileer goed tijdens en na de lessen.
• Gebruik materialen (lijm, verf) op waterbasis.
• Zorg voor een goed afvalbeleid (scheiden)
• Leerkrachten: maak met de kinderen goede afspraken over klusjes aan het einde van de dag; prullenbakken legen, stoelen op tafel, speelgoed en boeken opruimen etc.

Groenoord Cleaning Service © 2014